TÉRKŐ BURKOLATOK

A burkolat tervezése, kivitelezése, pályaszerkezet, alépítmény, kőválasztás, vízelvezetés

Minden térkővel burkolt felület akkor lesz megfelelő, ha azt az adott hely talajviszonyaihoz -a tényleges teherbíráshoz- a csapadékvíz elvezetéséhez megfelelően tervezzük és szakmailag tökéletesen kivitelezzük.

A tükör készítésénél az előzőekben leírtak mellett az oldalirányú lejtések figyelembe vételével a talaj Trg 90%-os tömörítése szükséges (vibrohengerrel, vibrolappal). A tömörített földre kerül a zuzalékágyazat, amit rétegenként ismét tömöríteni kell.

A zúzalékágyazat tömörsége Trg 95 %.

Az elkészített alapra kell teríteni a lejtésnek megfelelően a laza homok-, vagy finomabb zuzalékágyazatot, és vezető léc segítségével síkba húzni. Ezek után helyezzük a követ az ágyazatra. Ez történhet kézzel vagy géppel úgy, hogy a követ magunk előtt rakjuk. Az előkészített ágyazatra lépni már nem szabad!

Ha ez megtörtént, a fugákat besöpörjük homokkal, majd gumilapos lapvibrátorral bevibráljuk. Ha szükséges, újra besöpörjük, majd a felesleges homokot letakarítjuk a felületről.

Vízelvezetés:

A csapadékvíz elvezetése történhet a teherhordó réteg megfelelő lejtésével, vagy nagyobb burkolt felületeknél indokolt előregyártott folyóka elemek beépítése. Nemcsak a felületi víz, hanem a szivárgó vizek drainezéssel történő elvezetése is fontos.

Kattintson ide, és tekintse meg referenciáinkat!